SZERVEZŐKNEK

Kapcsolat:

Horváth Szilárd
zenekarvezető

e-mail: refolkzenekar@gmail.com
tel: 06/30 499 5863
Facebook: Re-Folk

 

 

Rider:

re-folk_moldvai_rider

 

A zenekar tematikus műsorai:

A műsorszámok variálhatók, gyakori kombináció pl.: 40 perc koncert, 30 perc táncház.

Boros koncert:
Boros programokhoz, rendezvényekhez illő vidám, lendületes, néha pikáns témájú népzenei műsor. Nyugat-Dunántúltól, a Kárpát-medencén keresztül, egészen Moldváig terjedő gyűjtésekből készült koncertanyag, változatos hangszer-összeállításokban.

Katonanóták, toborzók, verbunkosok, regruta nóták:
 Az I. világháborúban a fronton harcolók és a hátországban maradottak énekeiből, zenéiből készült összeállítások, kapcsolódva egyéb jeles, dicső történelmi évfordulókhoz, eseményekhez: huszárnóták, 48-as, szabadságharcos, kuruc-kori, históriás énekek.

Adventi-karácsonyi műsor:
A kisded Jézust dicsőítő, Máriát köszöntő népi és egyházzenei alapú művek, valamint az ide tartozó jeles napokhoz és szokásokhoz köthető összeállítások.

Szülőföldünk zenei kincsei:
Elsősorban Zala, valamint Somogy és a Balaton-felvidék gyűjtéseiből összeállított zenék.

Táncház:
Gyermek és felnőtt táncházak kezdőknek és haladóknak, felső korhatár nélkül. Kárpát-medencei páros táncok, valamint moldvai csángó táncház táncoktatóval.

Gyermekműsor:
Koncert és aprók tánca. Egészen bölcsődés kortól indulva, az aktuális korosztály /óvodások, iskolások/ szintjéhez igazítva. Hangszerbemutatóval, daltanítással és egy kis néprajzzal kiegészítve.

 

 

 

Re-Folk Zenekar rövid bemutatása:

A keszthelyi Re-Folk Zenekarban négy zenész és egy énekes működik közre. Az alapvető vonós hangszereken kívül (hegedű, háromhúros brácsa, nagybőgő) pengetős ( tamburák, kobzák), fúvós (furulya, kaval, tilinkó, klarinét), és egyéb különleges hangszereken (tekerőlant, cajon, buzuki) is játszanak.

A zenekar univerzális megszólalású: magyarországi, erdélyi és moldvai dialektusokban is otthonosan mozog. Az önálló koncertek mellett táncházak tartásával és táncegyüttesek kíséretével is foglalkozik.